El programa COPE per a estudiants del Grau de Psicologia de la UAM
El Programa de Cooperació Educativa de la Facultat de Psicologia de la UAM és un Títol Propi “Expert en Organització i Recursos Humans” dirigit a estudiants de darrer curs de Grau de Psicologia de la Universidad Autónoma de Madrid interessats/des a desenvolupar la seva futura activitat professional a l'àmbit de les organitzacions i els recursos humans.
El Programa consta duna fase de formació teòrica específica (180 Hores aproximadament) complementada amb el desenvolupament de pràctiques professionals en empresa (6 mesos de pràctiques). La formació teòrica és impartida per professors universitaris i professionals experts en el camp dels Recursos Humans. Aquest títol pretén dotar l'estudiant de les competències professionals bàsiques per enfrontar-se als nous reptes en organització, direcció i gestió de persones.
Promogut pel Cercle d'Empresaris, la Fundación Universidad-Empresa (FUE) i la Universidad Autónoma de Madrid (UAM, fa més de trenta-dos anys han participat al Programa més d'un centenar d'empreses, públiques i privades, on més de mil alumnes han desenvolupat les seves pràctiques professionals.
Principals característiques de COPE
- Ajuda a l'estudi: Un import de 480€ bruts al mes durant les pràctiques per jornada completa.
- Durada: La durada del Programa és un curs acadèmic. Un primer període és de formació teòrica (de setembre a novembre) i un segon període de pràctiques a empresa. La data d'incorporació a pràctiques de l'estudiant (6 mesos de pràctiques) depèn de la disponibilitat.
- Horari: Jornada completa segons horari de l'empresa. Els estudiants admesos a COPE hauran de tenir TOTAL DISPONIBILITAT tant per cursar els seminaris de formació com per realitzar les activitats pràctiques a l'empresa. Els seminaris de formació es faran entre els mesos de setembre i novembre. Les pràctiques en empresa començaran segons la disponibilitat dels estudiants a partir del mes de setembre.
- Pla de formació: 30 ECTS de formació teòrica i pràctica.
- Titulació: Títol Propi “Expert en Organització i Recursos Humans” per la Universidad Autónoma de Madrid.
Filosofia i objectius de COPE
El principal objectiu d'aquest programa és que els estudiants de Psicologia interessats en l'àmbit de l'Organització i Recursos Humans puguin compatibilitzar la seva formació acadèmica amb pràctiques formatives a l'empresa sense que això els suposi una baixada de rendiment ni a nivell acadèmic ni professional .
L'èxit de COPE al llarg de més de 32 anys rau en dos eixos fonamentals: la implicació i el suport de totes les empreses col·laboradores i la capacitat de treball, potencial i talent dels estudiants que hi participen.
Metodologia i programa de COPE
A més de les pràctiques a empreses, el programa COPE té una oferta formativa encaminada també a la futura empleabilitat dels alumnes. Aquesta oferta formativa inclou:
- Habilitats i competències del professional de Recursos Humans
- Estratègies bàsiques en Organització i Direcció de Recursos Humans
- Estratègies avançades en Organització i Direcció de Recursos Humans
- Entorn Econòmic i Jurídic a la Gestió de Recursos Humans
Acreditació acadèmica de COPE
La superació satisfactòria COPE dóna dret a l'obtenció del Títol Propi “Expert en Organització i Recursos Humans” de la Universidad Autónoma de Madrid.
Empreses col·laboradores de COPE
Admissió i matrícula de COPE
Per accedir al Programa de Cooperació Educativa de la Facultat de Psicologia de la U.A.M, els/les alumnes han de complir una sèrie de requisits acadèmics i superar el procés de selecció intern. En el pla acadèmic es tenen en compte els aspectes següents:
- Tenir superades totes les assignatures obligatòries dels tres primers cursos de Grau després de la convocatòria ordinària de juny o extraordinaria de juliol.
- És recomanable haver cursat assignatures optatives del perfil de Social i Organitzacions
- Es valorarà tindre un bon expedient acadèmic.
El procés de selecció intern és realitzat per l'Institut d'Enginyeria del Coneixement (IIC) i es duu a terme mitjançant l'eina eValue l'objectiu del qual és detectar el grau en què les persones manifesten el seu potencial en una sèrie de competències de qualitat més utilitzades al mercat. Aquestes competències bàsiques són variables que poden estar a la base d'un exercici professional adequat. També s'avaluen els coneixements d'anglès.